2013. november 14., csütörtök

Lesz-e Csíkban lóerőfeszítés?

Port felverni nem lehet csak úgy... Ahhoz segítség kell. És vagyunk néhányan, akik az átlagnál nagyobb sikerrel verjük fel a port. Ha még össze is fognánk, netán szinkronizálnánk a porfelverésre tett erőfeszítéseinket... hát akkor igazán fel lehetne rázni ezt a porfészket, amely jelenleg... – hogy is mondjam? – parkolóőrök és játékos kedvű, forgalomrajzoló al- és felporgármesterek paradicsoma.
Teslovan Ádi és Cseh Öcsi idén szó szerint verték fel a port kies városunk körül. Padlógázzal. Ott voltak Szebenben, ahol nemzetközi singgel mérték a ralitudást és ott voltak Udvarhelyen, ahol – mondjuk ki tisztán – egy kicsit a hegyen inneniek becsületéről volt szó a hegyen túliak sikeres raliszervezésével szemben. (Természetesen mérhetetlen öröm, hogy volt egyáltalán Hargita Rali, függetlenül attól, hogy a névadó hegyen innen vagy túl volt a zárt park, de a települések közti álharc megadja egy-egy kijelentés kontrasztját, na. Az udvarhelyieknek jár a gratuláció. Pont.)


Csak csendben kérdezem... nem-e kellene jövőben a Teslovan-Cseh páros erőfeszítéseire hangolódnunk, hogy még sűrűbb porfelhőket kavarjanak. Csapatként. Csak egy kicsit gondoljunk arra, hogy az autózásnak balkettős, tapsolós kanyarai is vannak. Magyarán van autós élet a polgármesteri hivatali forgalomrendezés és Cityparkingon túl is. Igazi autós élet.


Persze, mindenki azokról az eredményekről beszél, amelyeket a csíkszeredai ralicsapat a pályán futott meg. Én egy kicsit, azokról az eredményekről beszélnék, amelyeket előtte tettek le az asztalra. Mielőtt Ádi és Öcsi a rajtvonalhoz gördítették volna a gépet, tulajdonképpen már nyertesei voltak legalább egy futamnak. A válsággal, a közönnyel és a csíkszeredai ralimúltat emésztő kegyetlen feledékenységgel futottak versenyt... és győztek. Összegrundolták a „pénzt, paripát, fegyvert”... és rajthoz álltak.

Namármost. 2014-ben egyetlen csíkszeredai sikeres vállakozó se mondja, hogy a lóerő megszállotja, ha nem segít az egyetlen fennmaradt csíki ralicsapatnak abban, hogy felverjék azt a nevezetes porfelhőt.
Mitfahrer
(aka Orban Ferenc)

Ezt a képet Öcsike facebook oldalán találtam. 

A szerzői jog a szerezőt illeti meg.

Nincsenek megjegyzések: