2017. február 1., szerda

Mondok jobbat: a fejetek feli, ahonnan a béka szarik az alkotmányra

(…) Akkor többek között az ügyészt a bíró felé helyezte, megalapozva ezzel az ügyészi állam kialakulását. Emiatt 2016-ban senki sem tüntetett. (részlet az büntetőtörvénykönyv sürgősségi módosítása kapcsán az RMDSZ által kiadott álláspont szövegéből - rmdsz.ro)

Szóval felé helyezte, ugye? Úgy értitek a bíró irányába? Vagy esetleg fölé?

Az utóbbi 24 órában gyakori szófordulat, hogy a kormány az éj leple alatt, lefekvés előtt – ahogyan azt ti is éleslátással megállapítottátok – ellopta az országot, a jogállamiságot. Viszont ti még felkelés után sem vagytok képesek ezt rendesen lereagálni.

Itt és most egyezzünk meg egy számomra fontos kérdésben: tőlem ne kérjétek számon, hogy mikor és milyen körülmények között tüntetek vagy éppen nem tüntetek. A jogállamiság ellen éppen folyamatban lévő legnagyobb merénylet közepén ne tartsatok jogtörténeti előadást.


Azt a summás megállapítást, hogy a büntetőtörvénykönyv legalább negyven pontban alkotmányellenes, ugye nem nekem, választópolgárnak címeztétek? Csupán csak megállapítottátok, hogy a küldetésre, amihez az istenadta nép hatalommal is felruházott, fütyültetek rá elvégezni.


Most viszont nem mulasztásról van szó, hanem arról, hogy egy városnyi méretű börtön lakóit rászabadították az országra. Egészen konkrétan erről beszélünk. Nektek most határozottságot és higgadtságot kellet volna mutatni, nem pedig számonkérni azt, hogy a Btk alkotmányellenessége miatt nem mentem tüntetni. Számomra abszolút nincs az úgy rendben, hogy midőn Bukarestben éppen felszabadítanak, pártba és kormánystruktúrába rendeznek egy maffiaszervezetet, nektek az a legjobb válaszotok, hogy bezzeg 2016-ban senki sem tüntetett. Ráadásul ezt az álláspontot pizsamásan skicceltétek majd szövegeztétek meg, de legalább egy kávét adhattatok volna annak a szerencsétlen fogalmazónak.

Szóval itt tartunk: ti szépen menjetek be a parlamenti büfébe (előállítási áron lehet grillezett lazacot enni a hon atyáinak és anyáinak) én pedig fél hatkor kimegyek a csíkszeredai tapstérre s megnézem magamnak, hogy ven-e még vajegy igaz ember ebben a városban. Nem ellenetekben, főleg nem értetek, nem egy pártért vagy a politikusokért megyek ki... egyszerűen azt remélem, hogy ha sokan vagyunk, akkor kevésbé kell félnünk. Mert félni... na félni van mitől.

Nincsenek megjegyzések: