2014. november 19., szerda

Kedves romániai összmagyar képviseletem, vagy mi a tököm vagy: Craiova megye hogy van?

Engem vegyél le a listádról! Most!
Eltelt huszonöt év... Ennyi idő alatt ha székely ember felesége lett volna olyan a férjével mint te viseltettél úgy általában a székelyekkel, akkor az már az ötödik esztendőben kigittelte volna az asszont. És most már szabadulna... De hiába is mondom neked a fogalmat, hogy „szabad”.
Halogattam, nyelegettem, hittem és szoptam... de többé nem fogok! Én most gittellek ki. Lenyomod a segged ide, erre a zsámolyra és befogod azt a büdös nagy pofádat. Most én beszélek, mert ez az én blogom. A postaládámat, az újságomat, az internetet szennyezed, de a blogom, az az én kis szeletem a világból, és azt nem fogod szennyezni. Azt én fogom szennyezni trágár szavakkal és éles rálátással. Az én blogom az én váram, az én váram az én házam... Ház van, haza nincs. Itt nincs, ebben a büdös országban nincs haza, mert széttalicskáztátok, a Tátá a Nagyfiú és Székelyszentlélek nevében Pont. Ámen sincs. Haza lassan már csak a neten van. És momentán a net a ti legnagyobb ellenségetek.


Tisztázzuk a fogalmakat: nem beszarok, hanem leszarom! Nagyon magasról. Két év múlva nem leszel bent a Román Parlamentben? Na most figyelj, de nagyon: LESZAROM! Szükséges rossz... ezen már vagy tíz éve túl kellene lennünk. Hogy legalább egy parlamenti ciklust kollektíve kihagyunk. Persze tíz évvel ezelőtt még élt a remény, nyájasan is rád lehetett volna beszélni egy kis önkritikát, egy kis megtisztulást, mert még jólneveltnek tűntél. De nem, Te nem... te pontosan tíz évvel ezelőtt habzó szájjal vetetted bele magad a még megrontatlanba és megrontottad. Tudom mert ott voltam és láttam. Csak amúgy dagonyáztál a biankó lelkiismeretekben. Fiatalítást ígértél miközben rekrutációt rendeztél. Mindenkit bedaráltál a rendszerbe. És azóta is mindenkinek fogod a tökeit. A saját fajtád fiainak fogod a tökeit. Még annak is, akinek két pár van belőle.


Most már tudom, hogy téged másképp nem lehet megtisztítani a rákfenétől csak úgy, ha megvonom a táplálékot az elburjánzó rákos sejtjeidtől. Légy erős! Ez azt jelenti, hogy elsősorban tőled vonom meg. Étlendöglesz? Hát étlendöglesz... Tárgyald újra a viszonyodat a rákos sejtjeiddel, amiket magaddal cipelsz. Mondom úgy is, hogy értsd: szabadulj meg a komcsi gazemberektől a legfelsőbb vezetésben. Menj szembe velük... nem lesz könnyű, de meg tudod csinálni... saját húsodból, saját véredből kell beáldoznod, de sajna ez a fejlődés záloga. És fejlődnöd márpedig kell, kedves romániai összmagyar képviselet – vagy mi a tököm – mert momentán te vagy a leginkább feudalista rendszerben működő román pártok egyike. A PSD a helyi kiskirályaival még überel, de fel kell kötnie a gatyáját.




A magam részéről mától (2014, nevember 20.) fogva leszarom! Te nem fogsz engem ezután megijeszteni azzal, hogy nem lesz a romániai magyaroknak parlamenti képviselete. Hát baszd meg tesó: az angliaiaknak sincs, a németországiaknak sincs, a franciországiaknak sincs, a kenyaiknak sincs mégis élnek. Lassan már többen mint itthon. Én látom: élnek, mert heti rendszerességgel beszélek valamelyikükkel. Sőt, talán boldogok is. És ha egy fikarcnyit is szembenéznél az elmúlt huszonöt évvel, akkor beismernéd, hogy ők valamiért egy romániai összmagyar képviselettel – vagy mi a tökömmel – bíró helyzetből egy európai összmagyar képviselettel nem rendelkező helyzetbe tették át a tyúkszaros életüket. A kis tyúkszaros kőműves, fodrász, pincér, autómosó életüket. És ha szembenéznél magaddal, akkor azt is látnád, hogy az ők távozásukban rendesen benne volt a te kezed is... ugyanaz a kezed, amelyikkel a legvitatottabb lelkiismeretű ország legkétesebb alakjainak kezét ráztad meg egy asztal fölött, aminek a fiókjába csendesen becsúsztattátok a bármikori autonómiáról dédelgetett románai magyar álmot. Azon is bő öt éve kellene már túllennünk. És ti még mindig azzal jöttök, hogy lesz-e romániai magyar parlamenti képviselet. De most őszintén, nem sül le a pofátokról a bőr?


Tudod mit? Lehet hogy ez új számodra, de egyszer én is majdnem étlen döglöttem. És pontosan miattad. Mert a munkahelyemet, az utolsó független romániai magyar napilapok egyikét gátlástalanul felzabáltad. Fejem fölé tettél egy Mórickát, aki egyszer egy döltbetűsben leírta azt, hogy Craiova megye. És ezt komolyan is gondolta. És akkor ilyen Mórickákkal a hadaitok élén jöttök és a lelkiismeretemre akartok beszélni? Most őszintén? Ti melyik világrészen éltek? Viszont Craiova megye azóta szimbolummá lépett elő nálam: Ott élnek azok a romániai magyar politikusok, akik számára Európában nem jutott szakma, Romániában nem jutott szavazat, Erdélyben nem jutott hely, Bukarestben pedig nem jutott tisztség.


Szóval ti engem mától fogva ne képviseljetek. Ne is vegyetek a szátokra mert, őszintén mondom, én szégyellek benneteket. Ez komoly... Nekem az a rémálmom, hogy egykori, tulceáról származó nagyrabecsült kollégám képzeletében veletek egy társaság vagyok. Ha lesz annyi vér a tökötökben, hogy szembemenjetek a nagy öregekkel, talán újra megfontolás tárgyává teszem a viszonyunkat. Én tudom: az ők kezükben van a pénz és a ti golyóitok. Nálatok viszont potenciális szavazatok vannak. Lehetnek, ha akarjátok. Ha háború lesz áldozat is lesz, hullni fog a férgese... de gondoljatok az eredményre.